Kalender

Pju, äntligen klar med atts lå in alla 24 små paket till systers kalender. Det är så roligt att byta, gör ni inte det med någon så gör det. Eller det kanske bara är hon och jag som är som små barn men då får vi va det, för det är jätte roligt iallafall. Det roliga är bara att jag tänkte på det redan i september och tänkte va ute i god tid, men det blev snarare så att jag började med det ovanligt sent istället. Så går dte när man bara jobbar och jobbar. Men nu är det klart och snart kommer dom så ska vi byta och imorgon får man öppna. Och då börjar ju julkalendern också :) Jag har redan sett mysteriet på greveholm och sunes jul och börjat på pelle svanslös med. Och så ska jag såklart se ensam hemma 1&2, haha, som sagt på jul blir jag precis som ett barn...:)

Börjar bli hungrig nu med, får se va det blir för mat för min del i dag. Men kanske skulle se om jag kunde hitta något iallafall, sen behöver jag ju kanske inte sitta och käka när Annica och Johan kommer men dirket när dom har åkt så!
Sjukt va mycket stavfel jag gör föresten, skriver t.o.m. bättre på min nya mobil som jag kom på nu att jag glömt nämna. Men en sån här liten ny älskling är det jag har;


Kraaaam på er!


Tunisien del 2

Tänkte jag skulle fortsätta så långt jag hinner/orkar idag, helst så att jag blir klar men får se. Men här kommer fortsättningen iallafall..


Hos oss är det citron som kommer tillbaks med dom här fanta world, men eftersom det finns i typ alla andra länder redan som vilken fanta som helst så får dom ha något annat. I Tunisien hade dom ananas och kokos, jätte äcklig enligt oss, god enligt mina föräldrar och johan.


Stranden...Den va låååång och jag saknar den ;(




Kan ju säga ayy det inte va så kul att bo på 7:e våningen efter att ha sett hur dom byggde husen...


Anders och hans kompis som fixade det bra rummet åt oss :)


Byebye Afrika


Och 4 timmar senare va man tillbaka i granSverige


Och tillbaks till Arlanda. Blev lite mat och en liten väntan där och sedan tåget hem till Linköping...


Hade visst inte såå mycket mer kvar att visa, men visste inte det. Klart kag har fler bilder men kan ju inte lägga upp allt. Det kommer säkert lite fler kort lite då och då.

1:advent nu med, stjärnorna och ljusstakarna lyser här hemma och första ljuset är tänt, mysigt. Fast det är INTE kul att va ensam. Tur att om 2 timmar slipper jag det :) Dags och göra i ordning mig lite smått kanske. Hoppas alla ni får en fin advent och slipper va ensamma. Stor kram!


Snart så

Nu är det inte ens en timme kvar till det är första advent. Har hållt på hela kvällen här inför det, strykigt i ca 3 timmar och satt upp gardiner, och lagt dit löpare. Dessutom tagit fram alla stjärnor och ljusstakar och allt som ska va klart till imorgon. Annars idag har jag tränat och följee med mamma och pappa ut till ikano för att kolla lite grejer och handla klart till Annicas kalender. Ska bara slå in allt nu med så vi kan byta på måndag.

Imorgon klockan elva ska jag möta mamma och pappa vid gamla Linköping och så ska vi gå på julmarkanden där och därefter följer jag med dom hem på mat och fika så jag slipper va själv på första advent. Anders kommer ju inte hem förns 8-9 på kvällen någon gång. Haha, det puckot hade tydligen sett Morgon från Ullared och tagit kort tillsammans med honom..Humm, aja, bara han har roligt så ;P

Tror jag ska gå och lägga mig nu, dock är deta lltid lika svårt att somna själv med får försöka. Godnatt!


God morgon!

Och idag kan jag verkligen säga god morgon för nu är det morgon, t.o.m. kolsvart ute :/
Vaknade redan 7.20, hela tio minuter innan klockan skulle ringa. Fast d e ju bara skönt, så blri man mer vaken på riktigt och slipper att bli väckt dessutom, så skönt!

Idag bär det ju av till Malmslätt klockan 9 och sen blir det bakning hela dagen. Massor med lussekatter. Jag har bestämt mig för att äta en lussekatt om dagen hela december, typ iallafall. Man äter ju bara lussekatter på julen och dom är ju så goda så bäst att passa på tycker jag. Testen som jag gjorde igår smakar som vanliga bullar, fats man ser några strån i men det fick bli att dela dom på mitten och käka som matbröd istället, bara med ovanligt mycket socker i så det blev gott ;)

Kanske skulle ta mig en "lussekatt" nu med lite smör och ost, kolla på halv åtta hos mig och sedan göra mig i ordning och se till så jag inte glömmer något som jag alltid brukar göra...Ha en bra dag alla!


Saffran

Hallu! Håller på och bakar en liiiten sats lussebullar just nu. Ska testa den Tunisiska saffranen, för har läst efteråt att den inte smakar så mycket, men 20 gram kostade ju bara 30 spänn så smaker dne inget så gör det inget. Men vill ju veta inför imorgon då det blir storbak tillsammans med mamma och Annica. Man har ju ingen lust att göra typ 100 lussekatter som smakar nada så därför testar jag idag, men just nu jäser degen.

En grå och trist dag har det varit idag med, så tråkigt, skulle ju inte skada med lite sol.

Min dag idag har bestått av träning på morgonen och därefter fick jag följa med Annica och Johan till City Gross för lite handling, har inte varit där på runt ett halvår så snällt att jag fick följa med. Efter det blev det slapp framför tv:n ett litet av tag och maaat för jag va så hungrig. Och nu som sagt är det bakning som gäller. Anders jobbar till klockan 6 idag, stackarn, slutar aldrig i tid nästan. Nehe, dags och ta han dom bullarna nu då, ha det gött!


Sorry

Nu har det gått lite väl lång tid sen jag skrev sist, förlåt. Men idag är det sista dagen som är inplanerad på jobb på ett bra tag så kommer kanske ha lite mer tid sen. Imorgon tycker jag nog att det är dags för del nr 2 från Tunisien även fast jag har ganska fullt upp då me. Ska träna, köpa grejer till Annicas kalender (vi byter alltid och det är sååå kul;)), dessutom ska jag göra en liten testdeg med saffranen vi köpte i Tunisien, läste att den inte är så smakrik därifrån så måste testa den lite innan det blir storbak på fredag.
Men det är imorgon det, nu blir det frukost och lite annat som måste göras innan jag ska iväg. Kram på er!


Godnatt

Kom hem från jobbet för ett litet tag sen, har duschat, äit och druckit lite och dessutom hunnit läsa lite bloggar. Va faktiskt klar redan halv tolv idag så kunde ju gå hem lite tidigare. Nu är dock bara problemet att jag inte är ett smack trött, skulle helst vilja ligga och glo på tv ett par timmar men tänker ändå gå och lägga mig strax för min älsklings skull. Han vaknar alltid när jag kommer hem och har så svårt för att sova utan mig och vill ju inte förstöra hela hans nattsömn.

Haha, så sjukt föresten när jag skulle kom, det kom ju ett par bilar men jag kötte bara en som gick, inte nes någon som cyklade. Men det som va så knäppt va bara det att den jag mötte va våran granne under oss, som va ute och gick med hunden, hur troligt är det liksom...?
Dessutom tänkte jag på hur många lampot som va tända när jag gick hem med, ovanligt många verkligen, nästan lite lustigt att så många hade tänt. Fats det är klart, vissa är ju lika knäppa som min syster med och har vissa lampor tända dygnet runt ;)

Ne nu ska jag nog försöka sova, gottnatt!


Torsdag

Då va det torsdag igen då, och halv 5 ska jag jobba igen. Skönt att va ledig imorgon och på lördag iallafall. Men känns helt okej att jobba idag ändå för det är dne bästa tiden enligt mig. Dessutom har jag hunnit med massor idag innan med. Va på gymmet för 3:e gången den här veckan i morse. Man känner sig typ 15 kg lättare efter att ha tagit slit på sig själv efter en timme på crosstrainern. Och massa vatten får man i sig med, vilket är bra, 2 flaskor, dock måste man gå på toa hela dagen efter men...

Får se va det blir imorgon, men kibox är iallafall bokat. Va tänkt att vi skulle gått på bio då me men det får bli på lörsag istället. Nehe, ska väl diska lite och göra rent toan innan jag går tänkte jag, och göra ett par mackor med, annars kommer jag dö av hunger på jobbet. Kram på er


Ledsen

Hej på er! Hade tänkt skriva klart om vår resa idag men hann inte med det, var tar alla tid vägen?
Men får se, kanske hinner det imrogon innan jag ska till jobbet.

Märkte föresten idag att Anders ska iväg på kryssning med några på jobbet och är borta hela jäkla 1:a advent. Känns inget kul alls faktiskt, då man ska ta fram lite julgrejer här hemma, tända första ljuset, käka första lusskatten och dricka första julmusten, och dessutom brukar vi alltid gå på julmarknaden i Gamla Linköping då, kul att behöva göra allt själv bara för alla den enda helgen som alla kunde va just den 1:a advent. Jävla skit att allt redan är bestämt och betalt, annars vet jag att han inte hade åkt för min skull. Men han är ändå ett pucko som inte kollade upp det innan :/

Han va företsen så trött idag att han gick och la sig redan klockan nio, och det är väl bäst att jag också gör det snart för annars kan han inte sova. Gottnatt på er alla!


Fars dag

Om ca en halvtimme kommer Annica och Johan för att hämta upp mig och åka till Malmslätt för att fira min lille pappa. Blir mat och fika där så det slipper man tänka på idag, och det blir säkert också riktigt mumma :)

Håller på och bli lite tokig här just nu och får snart panik men hoppas hoppas hoppas att det löser sig men det gör det nog tyvärr inte...

Ska ta och göra mig i ordning det sista nu och skicka iväg Anders som väljer att springa till Malmslätt som det pucko han är. Ha en bra dag alla och tänk på er lite far...Kraaam


Tunisien (bara 2 månader efter ;P)

Våran underbara semester började med tåg till Arlanda. Där blev det sen en lååång natt, ingen av oss somnade, blev mest bara lite vila. Men en ganska häftig upplevelse på något sätt att av där när det va helt öde typ. Eller det låg ju en hel del andra där med då, men inga som sprang runt för fullt, bara jag och Anders. Tillslut hittade vi en kall och hård bänk att vila lite på i ca 4-5 timmar tror jag det va.

På flyget hade man ju hoppats sova sen men hamnade längst bak där ALLA skulle gå på toa HELA jävla tiden. Dessutom fick vi inte sitta bredvid varandra utan hamnade på varsin jobbig sida så alla gick emot en.

Förbannad och trött anlände vi sen till Tunisien, jag gikc ut först av alla och möttes av en sjukt varm vägg och trodde jag skulle dö. Sen va det vänta på bagage och bussresa till hotellet. Men väl framme blev man ju liiite gladare, sprang till stranden och njöt som fan av första badet. Vi åt nog lite också tror jag men sen somnade vi en stund, man va ju ganska trött om man säger så.

Minns faktiskt inte riktigt sen va vi gjorde dag för dag och så men lägger in lite bilder istället med kommentarer till det. Men dte blev väl en del att kolla i lite affärer, bada och sola såklart, en tripp till en djurpark där vi också red kamel o.s.v. Finns ju liksom inte såå mycket att göra där utan mest bara få se deras vardag och njuta av vädret där. Just då va man jäkligt förbannad på alla jobbiga försäljare men när jag tänker tillbaka på det nu så längtar man tillbaks ganska mycket. Och att få va en kändis igen, kände mig nämligen som det, såå jävla uttittad va jag där, A L L A glodde verkligen, alla...



Underbar utsikt från balkongen på 7:e våningen. Egentligen skulle va bott på 2:a våningen men det fixade Anders och han kompis ;)


Utsikten åt andra hållet


Rummet, och jaa vi stökade ner totalt direkt ;)


Våran hemska hårda 140 säng med massa fjädrar som stack upp överallt


Toaletten va i ett rum för sig...(den spolade högt som faan så man fick springa ut om man inte ville bli döv)


Och handfatet och duschen va i ett annat rum


Anders framför ingången till moskén, vi fick inte gå in med platsen vi va på va ändå helig så jag va tvungen och täcka axlar och knän men har redan visat en bild på det


I djurparken där vi va hade dom sånba här roliga stolar överallt, hade gärna tagit med mig en hem


Kamelridning, det värsta va när den satte sig ner, först frambenen och sen bakbenen. Och dom har inga korta ben så först fryger man fram och sen bak, skitäckligt för man tror man ska ramla av då


Ville ju inte ta med kameran till havet när vi badade på dagarna, speciellt inte eftersom vi hörde 2 som blev bestulna, men tog lite kort på kvällen istället. Blev ju mörkt jätte tidigt där så svårt att ta bilder då tyvärr


På en basar


Vårat favoritmatställe, gör världens godaste hamburgare som vi åt typ varje dag. Kommer ni hit så ät här, det är ungdomar som har hand om stället och spelar vrålhög musik så det går inte att missa

Pjuu märker att det här tar tid alltså så avbryter här för den här gången och fortsätter senare eller imorgon...


Snö

Igår snöade det hela dagen här i Linköping, och det fortsätter idag med. Dock kommer det ner så väldigt lite hela tiden så det är inget som lägger sig, ser bara ut som att d har regnat på marken. Men det är ändå lite småmysigt när faller ner lite fint med snön.

Har lagt in en bild från Tunisien som bakgrundsbild på datorn för att påminna mig själv om det så idag kommer det att komma upp ett inlägg. Känns ju som att jag har väldens press på mig att skriva långt nu och med massor bilder, men det kanske inte blir så långt som jag hade tänkt från början. Har ju glömt bort en massa och skriva om typ men ska försöka se till så ni får förlja med på vår resa så mycket som möjligt.

Men först nu blir det frukost och tv:n ett litet tag så jag hinner piggna till. Kram så länge! 


RSS 2.0